27 juni 2015
14:00

Hertzöga BK

Referat: Västanviks AIF - Hertzöga BK

Pga av skinnarcup bilhaveri mm har det dröjt lite med referatet men här kommer det även om matchen inte var värt nått.

Sista vårmatchen blev också en påminnelse om att sommarledigheten är på gång då solen lyste på ett sätt vi inte sett tidigare iår. Detta tillsammans med längtan efter några veckors ledighet gjorde att det blev en match med till mycket stora delar fruktansvärt lågt tempo där ingen heller sprang benen av sig i defensiven.
Det var även en speciell tillställning då det var Darko o Milans sista mactch denna sejour i VAIF

Då Hertzöga från start hade ett lågt försvarsspel kunde vi vara spelförande trots att tempot var bedrövligt men när vi ökade farten på bollen kom vi fram till lite lägen.
Detta var fallet i femte minuten när bollen spelas upp på Darko som snyggt klackar bollen vidare mot framlöpande Micke. Han får bra skottläge rakt framför mål men skottet hinner halvblockas av försvarare så målisen hinner styra ut bollen.
Tre minuter senare var vi beredda på ettan när Igor löper sig ren och han har hitills varit klinisk i avsluten men just som han ska skjuta kommer en offsidevinkning o den såg mycket tveksam ut då han till synes löpte förbi sin motståndare efter passet slagits.

Nu blev det en stunds riktigt sömnpiller då ingen verkade vara intresserad av att skapa nått överhuvudtaget mer än Frykedal hos oss som tog löpning på löpning på högerkanten samt deras nr 7 Yako som när han satte fart oroade då ingen mittfältare gjorde sig mödan att jobba hem.
Efter 23min kunde vi visa upp ett nytt anfall med fart och efter några fina pass på mitten får Dusan skottläge o avlossar ett bra skott från ca 20met som slickar stolpen.

En frusterande sak i första halvlek var att vi anföll till 90% på vänsterkanten vilket var konstigt då Dusan de gånger han fick bollen kom fram till inläggslägen för han hade stort övertag på sin back.
Efter 34min skapade detta ett jätteläge när han kom runt o slog in bollen parallet med mållinjen och hade Micke o Igor haft en storlek större storlek på skorna hade de tryckt in bollen.
0-0 i paus kändes inte fel sett till spelintresset över lag även om vi haft lägen som borde gett n ån sorts utdelning.

Efter lite uppstyrning i paus blev det lite bättre spel i början av andra och det faktum att Dusan på högersidan började användas gjorde sitt till.
Som ett brev på posten kom också ledningsmålet efter anfall på högerflanken där Dusan fick en fin boll och gjorde sin back. Inlägget blir bra o når Igor centralt men istället för att söka skott klackar han han bollen lite bakåt där Milan är på plats o kan smälla in bollen. Skönt o nu trodde man överlag att vi skulle kunna ta hem matchen men vår slöhet straffade oss bara fyra minuter senare.
De rullar boll på mitten o vi står som statyer o tittar på vilket ger Yako bollen framför vårt försvar och när nikola står på hälarna är det en enkel sak för honom att löpa förbi till friläge som enkelt utnyttjas.

Efter detta mål började HBK känna att motståndet inte var så tufft som de trodde o började flytta upp mer folk i sina anfall vilket tillsammans med vår som tidigare sagt ovilja att jobba hem på mitten gav dom mycket bollinnehav på vår planhalva. När vi hade bollen fanns inte alls samma offervilja utan det var stillastående bollrullande som var lätt att försvara sig mot. Vi var dock i 69:e minuten bara några cm från att kunna ta ledningen igen på en högerhörna från Vita som Nikola mötte o med en projektilnick rammade han stolpen.
Detta var vår sista stora chans och fem min senare kom deras gyllene läge när jag tror det var Yako igen tar sig fram men blir lite störd av hemjobbande vaifare så skottet kan pareras av Branco.
Bägge lagen gjorde sen en del byten men inget av större värde hände och visst ska man vara medveten om värmen som ingen är van vid nu men man måste kunna kräva mycket mer av en div 4 match.
Jag själv kan ge Frykedal en eloge för där fanns ingen tendens till vila utan det var samma löpvilja som alltid. Även Vita försökte dra upp tempot emellanåt.

Matchfakta: 1-1 (0-0)

1-0 56min Milan (Igor) Fint Dusaninlägg når Igor o han klackar bollen till Milan som säkert smäller in bollen.
1-1 60min Vårt mittfält blir enkelt förbispelat och när vårt försvar är stillastående blir det enkelt att få friläge
66min Philip in Darko ut
75min Tobbe in Frykedal in
75min Frykholm in Dusan ut